Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


I. rész : DECEMBER-2012

2012.12.25

 A "Csináld magad" sorozatunk legelső részében egy nagyon aranyos ötletet mutatunk be. Egyszerű, gyors, egyedi! Lássunk hozzá a csatjaink dekorálásához!

Szükséges alapanyagok:

  • színes szalag (nem túl széles) kb. 30 cm (attól függ mekkora virágot szeretnétek)
  • egy csat/hajpánt/kitűző vagy bármi más amire eltudjátok képzelni a "szalag-virágot"
  • gombok (kisebb. nagyobb, színes, behúzott stb. fantáziátokra bízva)
  • ragasztó (nagyon erős, lehetőleg ragasztópisztoly)
  • kisebb filcből kivágott kör (én amikor legelőször készítettem el, egy szélesebb szalagból vágtam ki egy kis darabot, mivel nem volt filcem itthon)

Elkészítés menete: Szabdaljátok fel a szalagot 6 vagy 8 egyenlő részre (kb. 4-5cm-es egy közepes virághoz). Utána ragasszátok fel őket a filcdarabra, szépen egyenlő távolságra egymástól. Ezután tegyetek még egy kis ragasztót a szalagok már felragasztott végére, erre hajtsátok rá a szalagok másik végét. A virág közepébe nyomjatok ragasztót, tegyetek rá gombo(ka)t, gyöngyöt vagy amit szeretnétek. ezután a virág hátuljára tegyetek ragasztót és nyomjátok bele a csatot! Kész is van! Azok akik ragasztópisztollyal dolgoznak, a végén szedjék le a ragasztó maradványokat (amik a ragasztó után nyúlnak)

Én ezt az ötletet fahéj-szegfűszeg-narancs illatba burkolózva, a neten találtam, oktató videó is található a youtubeon. Annyire megtetszett, hogy egyből kettőt készítettem belőle! Azt hiszem a sötétkéket Szilveszterkor a hajamba teszem! Kívánunk sikerekben gazdag boldog Új évet! Itt is vannak: 

p1130330.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.